PLEXIGLAS® og bærekraft - Den perfekte alliansen

Kan syntetisk plast og bærekraft virkelig eksistere side om side?
Publisert: tirsdag 30. mai 2023

På overflaten kan det virke som en motsetning, men la oss presentere deg for PLEXIGLAS® - et materiale som endrer spillereglene og bringer bærekraft inn i plastverdenen. La oss utforske hvorfor PLEXIGLAS® er det ressursbesparende valget for i dag og fremtiden, uten å ofre miljøvennlighet.

Miljøvennlig produksjon og bearbeiding

Plexon AS ønsker å gjøre det vi kan for miljøet og benytter derfor PLEXIGLAS® fra den tyske produsenten, Röhm. De som oss er opptatt av miljøet i hvert eneste trinn av produksjonsprosessen. Produksjonen av PLEXIGLAS®-plater oppfyller strenge standarder i henhold til DIN ISO 9001 for kvalitetsstyringssystemer og DIN ISO 14001 for miljøstyringssystemer.

La oss se nærmere på noen av de miljøvennlige prosessene som iverksettes ifm produksjon av PLEXIGLAS®:

  • Utslippskontroll: Gassutslipp fra produksjonen av PLEXIGLAS®-plater blir nøye håndtert ved hjelp av passende metoder som biologiske filtre eller termisk etterbehandling. Dette sikrer at utslippene reduseres til et minimum og ikke skader miljøet.

 

  • Effektiv avfallshåndtering: Produksjonsprosessen genererer kun minimale mengder avfallsvann, som gjennomgår en skreddersydd behandlingsprosess. I tillegg blir avfallet fra produksjonen ikke kastet, men gjenbrukt for å skape nye materialer. Dette fremmer en sirkulær økonomi og minimerer unødvendig avfall.

 

  • Energifokus: De fleste produksjonsanleggene er sertifisert i henhold til DIN ISO 50001 for energistyringssystemer. Dette betyr at energiforbruket optimaliseres for å redusere den totale miljøpåvirkningen.

Trygghet for miljø og helse

PLEXIGLAS®-produktene er utviklet med fokus på både miljø og helse. Basert på dagens kunnskap inneholder PLEXIGLAS®-produktene ingen stoffer med en kjemisk struktur som er akutt giftige, kreftfremkallende eller skadelige for reproduksjon.

Lang Levetid

PLEXIGLAS® er ikke bare bærekraftig i produksjon, men også i bruk. Materialet består av ekstremt sterke og UV-stabile molekyler som gir det enestående stabilitet og gjennomsiktighet over tid. Tenk deg å ha produkter som selv etter 30 år, ikke viser tegn til guling, krakelering eller redusert gjennomsiktighet! 

Dette gjør PLEXIGLAS® til det ideelle valget for utvendig og industriell bruk, til butikkinnredninger, eksponeringsløsninger, møbler & interiør, belysning, hjem, hage og båt. 

En verden av muligheter

PLEXIGLAS® har bevist sin holdbarhet gjennom standardiserte forvitringstester. I motsetning til mange andre plastmaterialer som blir dramatisk endret. 

Plexon AS

Plexon benytter i hovedsak PLEXIGLAS® i sin produksjon.
Det betyr at materialene fraktes innenfor Europa og at transportdistansen dermed ikke belaster mer enn nødvendig.
Vi produserer lokalt i Norge og veien fra produksjon til kunde er kort.

Materialene i våre produkter kan resirkuleres og benyttes på nytt, men skulle noe havne i restavfall og bli brent, avgir materialet ikke skadelige stoffer.

Vi tilbyr varige produkter som bidrar til et bærekraftig og redusert forbruk. Vi tilbyr også våre kunder å sende produkter som ikke lengre er i bruk tilbake til oss for resirkulering.